بر عکس تصورات که شومینه می تواند در منزل خطر آفرین باشد باید گفت که با به روز شدن انواع شومینه می توانیم بدون هیچ گونه خطری از انواع آن ها در داخل منزل استفاده کنیم. تصورات اکثر افراد جامعه از شومینه به شومینه های سنتی و قدیمی بر میگردد که این نوع شومینه ها به صورت دستی ساخته می شدند و از استاندارد های جهانی به دور بودند.
شومینه های قدیمی و سنتی که به صورت دستی قابل اجرا بودند می توانستند خطرات زیادی را برای محیط اطراف و افراد خانواده به وجود بیاورند. اگر بخواهیم از خطر های احتمالی شومینه های دستی یا قدیمی صحبت کنیم باید بگوییم که این نوع شومینه ها بدون هیچ محافظی ساخته می شدند و احتمال دست زدن کودکان در داخل آن ها به وضوح دیده میشد.
از دیگر خطرات شومینه های دستی یا قدیمی، احتمال پخش شدن دی اکسید کربن یا گاز های اضافی که موجب سر درد یا خفگی میشد وجود داشت و این یکی از بزرگ ترین خطرات در این نوع شومینه ها به شمار میرفت.
اما در جواب به این سوال که آیا شومینه در منزل خطر دارد باید بگوییم که شومینه های مدرن با طراحی های مهندسی شده و استاندارد های جهانی ساخته می شوند و نمی توانند به هیچ وجه خطر آفرین باشند.
شومینه های مدرن به صورت برقی یا گازی قابل اجرا می باشند که برای منازل بسیار مناسب هستند و هیچ گونه خطری برای کودکان یا محیط منزل ندارند.
برای مثال اگر بخواهیم از شومینه های گازی برای منازل آپارتمانی یا ویلایی استفاده کنیم می توانیم از آن ها به صورت تمام شیشه که هیچ دسترسی به آتش وجود نداشته باشد بهره ببریم. این نوع شومینه حرارت خود را از شیار های مخصوص به محیط اطراف پخش می کند و آتش به صورت کامل در داخل آن پنهان شده است که فقط می توان آتش آن را از پشت شیشه نگاه کرد.
یکی از خصوصیات مهم این شومینه، خودکار بودن آن است که در صورت لزوم جهت خروج گاز های اضافی خاموش می شود.
و اما یکی دیگر از شومینه های مدرن که طرفدار بسیار زیادی دارد، شومینه برقی می باشد. این نوع شومینه با برق شهری شروع به کار می کند و می تواند شعله آتش را به صورت مصنوعی به داخل منزل بیاورد. شعله های مصنوعی این شومینه با استفاده از چراغ های مخصوص به کار گرفته شده اند و می توانند یک آتش مصنوعی به وجود بیاورند.
لازم به ذکر است که این شعله های مصنوعی می توانند با استفاده از حرارت المنت برای منازل کوچک گرمادهی داشته باشند و یک محیط نسبتا کوچک را گرم کنند.